Fındıktan Çocuklara B Vitamini Katkısı

Uzmanlar, B vitamini eksikliğini ortadan kaldırmak için öğrencilerin fındık ve fındık yağı tüketmeleri gerektiğini belirtti.

TÜBİTAK tarafından yapılan bir araştırma, okul çağındaki öğrencilerin kan yapımı ve ruh sağlığı açısından gerekli olan B2 ve B6 vitaminleri yönünden yetersiz beslendiğini ortaya koydu. Uzmanlar, bu vitamin eksikliğini ortadan kaldırmak için öğrencilerin fındık ve fındık yağı tüketmeleri gerektiğini belirtti.

TÜBİTAK tarafından ülke çapında 960 okul çağındaki çocuklar üzerinde yapılan tarama çalışmasında Türk çocuklarının yüzde 90’ında B2, yüzde 84’ünde B6 vitamin eksikliği gözlendi.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seçkin Pehlivanoğlu, fındık ve fındık yağının B vitamini açısından önemli bir kaynak olduğunu belirterek, okul çağındaki çocuklara her gün düzenli olarak fındık dağıtılmasını önerdi.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s