Havuçla Vitamine Doysun Bünyeler:)

Havuç gündelik yaşamda tükettiğimiz ve hatta salatalarımızın olmazsa olmazıdır.Sağlığımıza şifa desteği sunan havucun faydalarını bu makalemizde açıklayacağız.

Sebze olarak yenilen havuçta B,C,D ve E vitaminleri yönünden zengindir.Düzenli olarak tüketildiğinde sigara kullanan insanların akciğer kanserine yakalanmalarını geciktirir.Havucu sık aralıklarla tüketen insanlarda gırtlak, mesane, kalın bağırsak, rahim ağzı, prostat, yemek borusu kanseri görülme olasılığı %50′ye kadar düşük olduğu verilerine ulaşılmıştır.

Menopoz geçiren kadınların göğüs kanserine yakalanmasını da neredeyse %20′lere kadar düşürmüştür.Kandaki LDL oranını oldukça düşürüyor.Kabızlık sorunu yaşayan hastalar için de ideal bir sebzedir.Böbrek, kalp ve beyin damarlarının çalışmasını düzene sokar.Karaciğeri temizler, vücuttaki toksinleri atar, hücreleri yeniler ve canlandırılır, kolesterolü düzene sokar.

Tüm bu iyi etkilerin sonrasında; bağırsakları çalıştırır, iltihapları atar, yaraları iyileştirir, sarılığa iyi gelir, ergenlik sivilcelerine karşı etkilidir.
Kaynatılarak içilen havuç bulantı ve kusmaya iyi gelir.Kan yapıcı özelliği sayesinde çocuklarınıza sabah ve öğlen 1 çay bardağı havuç suyu içirmeniz tavsiye olunur. Aynı zamanda, yudum yudum içilecek olan bu havuç suyu ülsere ve reflüye de iyi gelir.Dengeli beslenme koşullarınızı tekrar gözden geçirerek havuç için de bir yer ayırmanızı öneririz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s