Bol Vitaminli Tavuk Suyuna Çorba

Malzemeler:
1 su bardağı nohut
6-8 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 adet rendelenmiş patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı ufak doğranmış tavuk eti
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın. Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 2 saat kadar pisirin. Suyunu süzüp bekletin. Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, bulgur, ortadan bölünmüş soğan, patates, tavuk eti, yağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Nohutları ilave edin.

Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi, pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin. Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp, dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s